Waarom een kaart sturen zo'n goed idee is.

Bijgewerkt op: 21 nov. 2021

Een kaart? Je kan toch ook een appje of een mailtje sturen?

Appen of mailen Stel je eens voor dat je máánden ziek bent. Doodziek. Je hebt steeds minder energie en je wordt overladen met appjes en mailtjes. Waar twee blauwe streepjes je onrustig kunnen maken want 'gelezen-is-reageren.' Stel je nou eens voor dat er iedere dag een envelop in je brievenbus ligt. Iemand heeft aan je gedacht en de moeite genomen om een kaart uit te zoeken. Je kan ervan genieten zonder dat je verplicht bent om te reageren. Je hebt namelijk misschien wel wat anders aan je hoofd of helemaal geen energie om te reageren. Een zonnestraaltje op een grauwe dag Toen ik maanden aan huis gekluisterd was door zware chemokuren werd de postbode de-man-waar-ik-hunkerend-naar-uit-keek! Leuke, lieve en vooral grappige kaarten maakten mijn dag goed. Ze waren als een zonnestraaltje op een grauwe dag. Wat zet je er in vredesnaam op? 'Ik wens je veel kracht toe' 'Veel sterkte in deze moeilijke periode' 'In gedachten zijn we bij je' 'Houd moed' 'Ik duim voor je' 'Hele dikke knuffel' 'Ik wil je laten weten dat ik er voor je ben als ik iets kan doen' 'Mijn vrije dag is ... en dan wil ik je graag helpen. Wat kan ik voor je doen?' 'Ik kan niet je pijn wegnemen maar ik kan wel thee zetten' 'Ik kan me niet voorstellen waar jij doorheen gaat. Ik denk aan je.' 'Ik weet niet wat ik moet zeggen' 'Als je erover wilt praten ben ik er voor je. Als je niet wilt praten ook' 'Ik hoop dat je vandaag een goede dag hebt' 'Wat sh#t dat jou dit is overkomen' 'Wat vreselijk dat je hier doorheen moet gaan' 'Hier bestaat helemaal geen goede kaart voor. Ik denk aan je' 'Je moet dit zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen' Wij zijn er voor je. 'Aangeboden: (24 uur per dag) een schouder om even op uit te rusten' 'Ik voel me een totale sukkel dat ik nu niet weet wat ik met zeggen. Dikke zoen' Zet dit er NOOIT op: 'Blijf vechten' 'Het komt goed' 'Alles in het leven heeft een reden' 'Mijn achternicht had ook kanker en die...' 'Ik zag op Facebook een middel dat jouw kanker bestrijdt: ...' 'Ik kan me voorstellen hoe je je voelt' 'Als je me nodig hebt kan je me altijd bellen' Wat zie je er goed uit! NOOT: Als je vriendin(in) er goed uitziet wil dat niet zeggen dat ze zich ook zo voelt. Ze doet er waarschijnlijk alles aan om er niet als een kankerpatiënt uit te zien. Zeg niet 'wat zie je er goed uit!maar 'wat zie je er goed uit, voel je je ook zo?' Wij hebben een kaartcollectie ontworpen waar een dierbare met kanker echt blij van wordt.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven